Hvem er vi?
Energy Innovation Hub Greater Copenhagen
Greater Copenhagen
Greater Copenhagen Green
Energy Innovation Hub Greater Copenhagen
At skabe intelligente og fleksible energisystemer er vigtigt for den grønne omstilling. Gennem en innovationshub for intelligente og fleksible energiløsninger i Greater Copenhagen ønsker vi at være stedet, hvor offentlige institutioner, private virksomheder, universiteter og beboere samles og kan mødes for at fremvise nye datadrevne, intelligente og fleksible energiløsninger.
Greater Copenhagen Green har sammen med Danmarks Tekniske Universitet (DTU) arbejdet på initiativet Energy Innovation Hub Greater Copenhagen.
Udover DTU og Greater Copenhagen står også disse 11 partnere bag:
Bornholms Energi og Forsyning (BEOF).
E.ON Sverige
Energy Cluster Danmark
EnergyLab Nordhavn
Gade 21
Helsingborg stad
Ren energi på Lolland (REEL)
Malmö stad
PowerLabDK
Sustainable Business Hub
Øresundskraft
Se også Memorandum of understanding (MoU)
Formålet med innovationshubben er blandt andet at udvikle et energisystem, der i højere grad engagerer borgerne i energieffektive og bæredygtige energiløsninger, blandt andet gennem nye digitale systemer, der har til formål at skabe fleksibilitet i både energiforsyning og energiforbrug. Innovationshubben vil også bidrage til en proaktiv udveksling af data mellem lande og finde innovative energiløsninger, som kan være med til at kombinere bæredygtig energiforsyning med reduceret energiforbrug i fx hospitaler, skoler, detailhandel og transportsektoren.
Kom med i Energy Innovation Hub Greater Copenhagen, et svensk-dansk partnerskab, der arbejder for at skabe de bedste rammer for innovation af grønne og fleksible energiløsninger i Greater Copenhagen
Hvis du er nysgerrig efter, hvordan I kan engagere jer, så kontakt partnerskabets projektleder Mikkel Rohde Madsen på e-mail mikkel@nammatimes.com eller director Greater Copenhagen Green Nicolai Vædele på njv@greatercph.com
Greater Copenhagen er en samarbejdsorganisation for vækst og udvikling i Nordens største metropolregion med 4,4 mio. indbyggere i Sydsverige og Østdanmark. Via alliancer og pilotprojekter bygger vi fundamentet for fremtidens vækst og velfærd. Ambitionen er klar: Greater Copenhagen skal være et globalt center for vækst, bæredygtige løsninger og innovation.
Vi indfrier vores ambition gennem samarbejde, som er nøglen til udvikling og innovation for Greater Copenhagens 85 kommuner og 4 regioner. Vi øger samarbejde mellem vores medlemmer og vi skaber alliancer med vidensorganisationer, virksomheder og offentlige institutioner, regionalt og internationalt. Klimaforandringer, pandemier og globale økonomiske kriser er alvorlige trusler mod vækst og velstand i enhver metropolregion. I Greater Copenhagen ser vi imidlertid også muligheder i disse udfordringer, for regionen har et stort potentiale for vækst og udvikling gennem viden om bæredygtighed og grønne løsninger.
Nogle opgaver løser vi selv via pilotprojekter, som skal bane vej for innovation og nye udviklingsmuligheder. Andre opgaver løser vi gennem alliancer og samarbejder med eksterne parter fra erhvervslivet og den offentlige sektor.
Greater Copenhagens indsats er rettet mod fire nøgleområder, som hver især har afgørende betydning for rammerne for vores fremtidige vækst og velfærd:
Greater Copenhagen blev stiftet i 2015 og omfatter Region Skåne, Region Halland, Region Hovedstaden, Region Sjælland og samtlige 85 kommuner i den svensk-danske geografi.
Nye grønne løsninger er afgørende for verdens fremtid
Greater Copenhagen skal være en internationalt førende metropolregion inden for grøn omstilling og grøn vækst.
Det grønne charter – Greater Copenhagen Green – udstikker den fælles politiske retning og gør det muligt for Greater Copenhagens 85 kommuner og 4 regioner i Sydsverige og Østdanmark at varetage fælles interesser, bidrage lokalt til den grønne omstilling og udnytte de kommende års grønne milliardinvesteringer til at øge vækst og jobskabelse